O nas: ekipa Ljubljananjama

Ljubitelji dobre hrane, veseli smo, da ste nas našli!

Ekipa LjubljanaNjama – Iva, Pia, Nina in naši čudoviti vodniki – je družbica predanih ljubiteljev kulinarike, ki vam od leta 2013 s kulinaričnimi sprehodi pripravljamo personalizirano, informativno in prijetno gurmansko izkušnjo v Ljubljani, prestolnici Slovenije.

Popeljemo vas na kulinarično avanturo najboljših lokacij v Ljubljani, kjer doživljate mesto kot lokalec z lokalcem. Na nekajurnem vodenem ogledu po centru mesta boste tako okusili tradicionalno kuhinjo Slovenije in njene moderne adaptacije, opremljeno z zabavnimi in informativnimi dejstvi o mestu, našemu vsakdanjiku in kulturi, ki vam jih posreduje izkušen lokalni vodnik. Ljubljananjam je popolna seznanitev z Ljubljano in slovensko kulturo skozi njen najprijetnejši del – gastronomijo!

Naši kulinarični sprehodi so primerni za vse, ki cenijo dobro hrano, družbo in vzdušje: za podjetja oz. t.i. team building aktivnosti, klasična vodenja po centru, udeležence konferenc ali drugih MICE dogodkov, vse željne zabave in popestritve bivanja v mestu. Vsak sprehod je personaliziran in sproščena, a hkrati profesionalen in bogat s pestro izbiro gurmanskih postojank po vaši izbiri. Kulinarični sprehodi so na voljo ob različnih urah in prilagojeni vašim prehrambenim željam – vedno poskrbimo, da se naša ponudba ujema z vašim okusom. Si želite drugačne izkušnje dekliščine ali pa pripravljate presenečenje za starše? Bi radi praznovali rojstni dan ali obletnico nekoliko drugače? Karkoli vam pripravimo, naš cilj je vedno enak: dobri ljudje, dobra hrana in dobra volja.

Nudimo vam vpogled v zakulisje lokalne ljubljanske kulinarike, bodisi z našimi kulinaričnimi sprehodi, pogovorom po elektronski pošti ali pa samo brskanjem po naši spletni strani. Smo temeljno darilo za vse ljubitelje dobre kulinarike: stremimo k ustvarjanju najboljše kulinarične izkušnje za vas v Ljubljani in Sloveniji, ki presega samo kuharsko umetnost, zato komaj čakamo, da vam pokažemo, kako poleg vaših brbončic zadovoljiti tudi vse ostale vaše čute.

Če si zaželite naših storitev, vam čestitamo za odločitev in se veselimo prigrizkanja z vami! Pošljite nam elektronsko sporočilo ali Whatsapp sporočilo in v ekipi Ljubljananjama se bomo brž lotili priprave dogodka za vas, še pomembneje pa: uživajte na slastni strani Alp!

Iva – ustanoviteljica in vodja

Živjo! Sem Iva, ustanoviteljica projekta Ljubljananjam, trenutno pa na porodniškem dopustu. Zaradi svojega vandranja po svetu v svoj besednjak najraje vključim besede, kot so kimchi, chai latte, char kuey teow, genmaicha, horchatta – ter seveda potica in bela kava. Raje sedim na malem plastičnem stolčku in srebam ribjo juhico na prvi dan novega leta v vietnamskem Hanoju, kot pa da bi čas preganjala v muzeju (prav zares). V Ljubljani se vse vrti okoli hrane: kot dolgoletna fotonovinarka Dnevnika, Nedela, Financ in številnih drugih publikacij sem svoj piskrček pristavila s pisanjem o kulinariki, sicer pa sem enciklopedija receptov in prehrambeno-nakupovalnih namigov v krogu družine in prijateljev. Vseskozi sem na preži, kaj novega se odvija na ljubljanski gurmanski sceni. Kulinarični blog sem začela pisati, preden so postali modni (in se ne ubadala z monetizacijo – eh ja!), poleg tega pa s konferenco Njam zgodbe so-skrbim za slovensko kulinarično blogersko sceno. Zelo zelo me veseli, da bomo skupaj odkrivali slastno plat Ljubljane!

Nina – organizatorka, odgovorna za komunikacijo s strankami in partnerji

Živjo, jaz sem Nina! Sem ljubiteljica hrane, načrtovanja dogodkov in organizacije. Glede na to, da sem tri leta živela v Italiji, kjer sem študirala jezike, literaturo in medkulturne študije, vem, kako uživati v hrani do zadnje drobtinice. Zelo sem vesela, da kot sodelavka LjubljanaNjama lahko združim vse svoje strasti in vam organiziram najboljše kulinarično doživetje, ki bo preseglo vaša pričakovanja. Naši kulinarični sprehodi in ljubljanski kulinarični umetniki vas ne bodo zgolj navdahnili, da boste poskusili nove jedi in razširili svoje kulinarično obzorje, ampak boste obenem z vašo izbiro podprli lokalna podjetja, se na zabaven način povezali z novimi ljudmi ter si ustvarili nove, nepozabne spomine. Veselim se, da vas spoznam!

Pia – organizatorka, odgovorna za komunikacijo s strankami in partnerji

Hej, živjo! Ime mi je Pia in sem nekajindvajsetletna Ljubljančanka. Kadar ne razmišljam o svojem življenjskem poslanstvu in se skušam odvaditi pitja kave, rada brskam po svoji shrambi in pečem veganske dobrote (zagotavljam, da so slastne). Rada imam različno zelenjavo, še posebej, če v obroku tvorijo mavrico. Ko potujem, svoj kompas usmerim k iskanju zdravih prigrizkov (pri tem sem sicer pogrnila na celi črti, ko sem še študirala v Lizboni – Pasteis de Nata se pač ne odrečeš) in dobre kave z ovsenim mlekom. Če potrebujete nasvet o tem, kje v Ljubljani zadovoljiti svojo veg(etarij)ansko plat, me pocukajte za rokav. Pa še to: ker se pozimi grejem s kuhanim vinom in poleti rada pokušam nove izume naših mikropivovarn, poznam skrite kotičke večernih pobegov v Ljubljani – z veseljem priporočim, kam v petek zvečer. Se slišimo! 😉

Naše krasne vodnice

Alenka, Urška, Inka, Meta, Tjaša

Partnerji

Ker priznamo, da ne zmoremo vsega sami, tesno sodelujemo z drugimi malimi podjetji, ki ponujajo edinstveno izkušnjo Ljubljane ali Slovenije, vsak na svoj unikaten način. Spodaj so naši najljubši partnerji, ki v komabinaciji z našimi kulinaričnimi pohodi dodajo piko na i. Ne ustavimo se samo v Ljubljani, veseli smo, kadar lahko posežemo tudi na druge konce in kraje Slovenije in tam za vas organiziramo dogodke. Pišite nam vaše želje, velikost skupine, načrt potovanja in razpoložljiva sredstva, in že bomo pripravili unikatno izkušnjo, izdelano po vaši meri. 

V Ljubljani:

Po Sloveniji:

  • Winestronaut –  raziskovanje vinske regije Vipava skozi pohajanje po vinogradih
  • Faladur – okušanje vina, piva domačih pivovarn in hrane v vipavski regiji
  • Kulinarični sprehod po Idriji – avtentični okusi idrijske kulturne dediščine
  • Adele in Slovenia – odkrivanje čarov Radovljice in širšega območja
  • Slocally – lokalna vodenja z Vesno po dolini Soče, priporočamo spanje v njihovih zeliščnih sobah
  • Wandering Helene – odkrivaj Slovenijo skupaj z ameriško blogerko, ki živi v Sloveniji in je tudi naša pisarniška cimra
  • JetSetting Fools – profesionalen blog dveh polnozaposlenih popotnikov, ki sta v Sloveniji preživela mesece