Politika o uporabi piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje. Ljubljananjm.si uporablja anonimno zbiranje podatkov preko Google Analytics, zato ne pride do izpostavljenosti osebni podatkov tretjim osebam.
Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki
Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do drugojezičnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Storitev Veljavnost Opis
ginger-cookie Ljubljananjam 1 leto Shranjuje soglasje za uporabo piškotkov uporabnika za trenutno domeno.
__cfduid Cloudflare 1 leto Vsebinsko omrežje Cloudflare uporablja piškotek za prepoznavanje zanesljivega prometa na spletni strani.
mailmunch_second_pageview Mailmunch 1 leto Mailmunch obrazec za oddajo naročnine na naš newsletter
mailmunch_shown_606405 Mailmunch 6 dni Mailmunch obrazec za oddajo naročnine na naš newsletter

Piškotki za spremljanje statistike
Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Storitev Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje
Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Storitev Veljavnost Opis
fr Facebook 3 meseci Aplikacija Facebook uporablja piškotek za dostavo serij oglaševalskih izdelkov, kot je licitacija v resničnem času s strani tretjih oglaševalcev.
tr Facebook Seja Aplikacija Facebook uporablja piškotek za dostavo serij oglaševalskih izdelkov, kot je licitacija v resničnem času s strani tretjih oglaševalcev.
r/collect Facebook / Doubleclick Seja Aplikacija Facebook uporablja piškotek za dostavo serij oglaševalskih izdelkov, kot je licitacija v resničnem času s strani tretjih oglaševalcev.