Splošni pogoji uporabe in poslovanja

Ljubljananjam je plod družbice kulinaričnih navdušencev, da bi se ljubljanska gurmanska druščina lahko spoznavala, povezala, obveščala in izobraževala. Želimo poudarjati primere dobre prakse in spodbujati lokalno gospodarstvo, vam pa nuditi zadovoljstvo ob prebiranju naših vsebin. A da bo vse tako, kot si želimo, da je, prosimo, preberite preostanek pravnega poduka in obvestil v nadaljevanju tega zapisa.

Vse informacije in gradiva na Ljubljananjam.si in podstraneh so informativne narave. Trudimo se za čim bolj nemoteno delovanje spletišča, vendar ne prevzemamo odgovornosti in zagotovil, če to zaradi česar koli ni možno. Vsi uporabniki uporabljajo Ljubljananjam.si na lastno odgovornost. Spletišče Ljubljananjam.si ali katera koli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi Ljubljananjam.si, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi lahko nastala pri dostopu, uporabi ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na Ljubljananjam.si, takisto za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Ekipa Ljubljananjama prav tako ne odgovarja za kakršne koli poškodbe računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero lahko dostopate do te spletne strani.

Vse kavarne, restavracije, pivnice, vinoteke in druge poslovalnice, ki jih omenja Ljubljananjam, so za svoj posel odgovorne same. Ljubljananjam ne prevzema odgovornosti za slabo ponudbo ali postrežbo v omenjenih lokalih. Vsi obiskovalci se morajo zavedati svojih omejitev, alergij in prehrambenih preferenc in naj temu primerno izberejo storitev Ljubljananjama.

Ljubljananjam se zavzema za odgovorno točenje alkohola v vseh tovrstnih poslovalnicah. Naši pivsko-vinski dogodki so namenjeni izobraževanju in osveščanju o izvrstnih slovenskih izdelkih, ne pa podpori prekomernega pitja alkohola. Mladoletnim udeležencem pitje ni dovoljeno. Trdno se držimo priporočil pristojnih ministrstva za zdravje: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju. Iva je pri svojem delu v kanadski vinoteki opravila tudi izpit Serving it Right, ki dodatno prikazuje njeno znanje in zavzemanje za odgovorno pitje alkohola, vključno z omejevanjem prodaje mladoletnikom in preprečevanju prekomernega pitja.

Vse fotografije in besedila so last podjetja Iva Gruden, s. p., in so torej zaščiteni z avtorskimi pravicami. Nadaljnje posredovanje ali razmnoževanje zato ni dovoljeno brez predhodnega pisnega dovoljenja. Dovoljeno je nalaganje informacij in gradiv s portala Ljubljananjam.si z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene, vsako drugo kopiranje, razpečevanje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv pa brez predhodnega pisnega dovoljenja ekipe Ljubljananjam ni dovoljeno.

Ustvarjalci Ljubljananjama se trudimo za pravilnost, ažurnost in popolnost posredovanih podatkov, vendar ne prevzemamo nikakršne odgovornosti v nasprotnem primeru. Vsebine strani lahko spremenimo kadarkoli in brez predhodnega obvestila, pri čemer za posledice teh sprememb ne odgovarjamo.

Z dostopanjem in uporabo spletišča Ljubljananjam.si se strinjate z našimi pogoji in sprejmete piškotke, ki so nujni za nemoteno delovanje spletišča.

Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki strani uporablja v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Hvala za vašo podporo in dober tek!

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani ljubljananjam.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta Ljubljananjam.si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo, ali ste prišli k nam prvič ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Ostali piškotki (3rd party cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linkedin. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine, naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni, beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani ljubljananjam.si se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci ljubljananjam.si nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto ljubljananjam.si?

Uporabljamo naslednje piškotke:

1. Obvezni za delovanje strani

cc_necessary

cc_analytics

To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo, ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo trajanje do 2 let.

Ali lahko Google ugotovi mojo identiteto glede na te piškotke?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics, ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

3. 3rd party cookies

Če s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le-to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto ljubljananjam.si nima vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo, so vtičniki družabnih omrežij  Twitter, Facebook, Instagram in Pinterest.

Se lahko v celoti izognem nalaganju piškotkov?

Če nikakor ne želite, da se piškotki z naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnosti izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka.

Če vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo, da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Velika večina brskalnikov v uporabi (99%) vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.