Splošni pogoji uporabe in poslovanja

Ljubljananjam je plod družbice kulinaričnih navdušencev, da bi se ljubljanska gurmanska druščina lahko spoznavala, povezala, obveščala in izobraževala. Želimo poudarjati primere dobre prakse in spodbujati lokalno gospodarstvo, vam pa nuditi zadovoljstvo ob prebiranju naših vsebin. A da bo vse tako, kot si želimo, da je, prosimo, preberite preostanek pravnega poduka in obvestil v nadaljevanju tega zapisa.

Vse informacije in gradiva na Ljubljananjam.si in podstraneh so informativne narave. Trudimo se za čim bolj nemoteno delovanje spletišča, vendar ne prevzemamo odgovornosti in zagotovil, če to zaradi česar koli ni možno. Vsi uporabniki uporabljajo Ljubljananjam.si na lastno odgovornost. Spletišče Ljubljananjam.si ali katera koli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi Ljubljananjam.si, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi lahko nastala pri dostopu, uporabi ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na Ljubljananjam.si, takisto za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Ekipa Ljubljananjama prav tako ne odgovarja za kakršne koli poškodbe računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero lahko dostopate do te spletne strani.

Vse kavarne, restavracije, pivnice, vinoteke in druge poslovalnice, ki jih omenja Ljubljananjam, so za svoj posel odgovorne same. Ljubljananjam ne prevzema odgovornosti za slabo ponudbo ali postrežbo v omenjenih lokalih. Vsi obiskovalci se morajo zavedati svojih omejitev, alergij in prehrambenih preferenc in naj temu primerno izberejo storitev Ljubljananjama.

Ljubljananjam se zavzema za odgovorno točenje alkohola v vseh tovrstnih poslovalnicah. Naši pivsko-vinski dogodki so namenjeni izobraževanju in osveščanju o izvrstnih slovenskih izdelkih, ne pa podpori prekomernega pitja alkohola. Mladoletnim udeležencem pitje ni dovoljeno. Trdno se držimo priporočil pristojnih ministrstva za zdravje: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju. Iva je pri svojem delu v kanadski vinoteki opravila tudi izpit Serving it Right, ki dodatno prikazuje njeno znanje in zavzemanje za odgovorno pitje alkohola, vključno z omejevanjem prodaje mladoletnikom in preprečevanju prekomernega pitja.

Vse fotografije in besedila so last podjetja Iva Gruden, s. p., in so torej zaščiteni z avtorskimi pravicami. Nadaljnje posredovanje ali razmnoževanje zato ni dovoljeno brez predhodnega pisnega dovoljenja. Dovoljeno je nalaganje informacij in gradiv s portala Ljubljananjam.si z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene, vsako drugo kopiranje, razpečevanje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv pa brez predhodnega pisnega dovoljenja ekipe Ljubljananjam ni dovoljeno.

Ustvarjalci Ljubljananjama se trudimo za pravilnost, ažurnost in popolnost posredovanih podatkov, vendar ne prevzemamo nikakršne odgovornosti v nasprotnem primeru. Vsebine strani lahko spremenimo kadarkoli in brez predhodnega obvestila, pri čemer za posledice teh sprememb ne odgovarjamo.

Z dostopanjem in uporabo spletišča Ljubljananjam.si se strinjate z našimi pogoji in sprejmete piškotke, ki so nujni za nemoteno delovanje spletišča.

Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki strani uporablja v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Hvala za vašo podporo in dober tek!

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Več o tem si preberite našo politiko o njihovi uporabi.