Delavnica peke potice
Potica, slovenskih sladic kraljica - pripravite si svojo
Potica je biser slovenske kulinarične dediščine in ponos slovenskih gospodinj. Menda naj bi veljalo, da mora pravi Slovenec vsaj enkrat stati na Triglavu in prava Slovenka vsaj enkrat speči potico. S ceremonialnimi pripravami na peko in s skrbno izbiro sestavin so naše babice skozi stoletja zgradile mit, da je peka potice zelo zahtevna, skoraj tako kot plezanje na goro. Pa je res?
Janja Štrumbelj, lastnica blagovne znamke »le Potica«, vam bo dokazala, da je lahko peka predvsem zabavna, pa tudi poučna. Predstavila vam bo pripravo slovenske potice na tradicionalni način, vam razkrila skrivnosti uspešne peke in vam pomagala, da tudi sami spečete svojo. Omamni vonj iz pečice bo pričaral praznično vzdušje in dražil vaše brbončice vse do pokušine sveže pečene potice.
Trajanje: 3 ure
Termin: med tednom ob 9.30 ali 15.30
Lokacija: Lavrica
Min / največje število oseb: 2-10 oseb
Cena: 65 eur na odraslega na potico, 60 eur na odraslega na pol potice (primerno za par). Popusti za otroke.
Cena vključuje: izdelavo potice na tradicionalni način, potico (za domov), razbijanje mitov o težavnosti peke potice, recept za potico
Opozorilo: na delavnici uporabljamo pšenično moko, jajca, oreščke in mlečne izdelke, ki lahko povzročijo alergijske reakcije. Delavnica brez teh sestavin ni možna, saj potem ne gre za tradicionalno potico, zato žal v tem primeru ne moremo ustreči potencialnim alergijam strank na omenjene sestavine.
Možna je tudi kombinacija delavnice s kulinaričnimi sprehodi.
Vas delavnica zanima? Izvrstno! Pošljite nam povpraševanje!
REZERVIRAJ svoje mesto ZDAJ!Podobne delavnice

Delavnica slovenske hrane
Delavnica večhodne večerje kot včasih