Delavnica peke potice

Potica, slovenskih sladic kraljica - pripravite si svojo

Delavnice potice, ki vam jo bo zavidal vsak pek

Delavnica peke potice


3 ure

Naučite se peke potice in razbijte mite o težavnosti priprave

60-65 eur / odraslo osebo

Potica je biser slovenske kulinarične dediščine in ponos slovenskih gospodinj. Menda naj bi veljalo, da mora pravi Slovenec vsaj enkrat stati na Triglavu in prava Slovenka vsaj enkrat speči potico. S ceremonialnimi pripravami na peko in s skrbno izbiro sestavin so naše babice skozi stoletja zgradile mit, da je peka potice zelo zahtevna, skoraj tako kot plezanje na goro. Pa je res?

Janja Štrumbelj, lastnica blagovne znamke »le Potica«, vam bo dokazala, da je lahko peka predvsem zabavna, pa tudi poučna. Predstavila vam bo pripravo slovenske potice na tradicionalni način, vam razkrila skrivnosti uspešne peke in vam pomagala, da tudi sami spečete svojo. Omamni vonj iz pečice bo pričaral praznično vzdušje in dražil vaše brbončice vse do pokušine sveže pečene potice.

Trajanje: 3 ure

Termin: med tednom ob 9.30 ali 15.30

Lokacija: Lavrica

Min / največje število oseb: 2-10 oseb

Cena: 65 eur na odraslega na potico, 60 eur na odraslega na pol potice (primerno za par). Popusti za otroke.

Cena vključuje: izdelavo potice na tradicionalni način, potico (za domov), razbijanje mitov o težavnosti peke potice, recept za potico

Opozorilo: na delavnici uporabljamo pšenično moko, jajca, oreščke in mlečne izdelke, ki lahko povzročijo alergijske reakcije. Delavnica brez teh sestavin ni možna, saj potem ne gre za tradicionalno potico, zato žal v tem primeru ne moremo ustreči potencialnim alergijam strank na omenjene sestavine.

Možna je tudi kombinacija delavnice s kulinaričnimi sprehodi.

Vas delavnica zanima? Izvrstno! Pošljite nam povpraševanje!

REZERVIRAJ svoje mesto ZDAJ!

Podobne delavnice

Two delicious plates with food on a wooden table in Ljubljana

Delavnica slovenske hrane

Delavnica 4-hodne večerje kot včasih

3 ure
Pripravite in skuhajte si 4-hodno večerjo ter se naučite tradicionalnih slovenskih kuharskih veščin.
90 eur / osebo
VEČ O TEJ DELAVNICI